100.000 euro voor restauratie van Sint-Hermesbasiliek

Door Annemie Charlier op 20 februari 2019, over deze onderwerpen: Erfgoed

De Oost-Vlaamse deputatie trekt 100.000 euro uit voor de restauratie- en herstellingswerken aan de Sint-Hermesbasiliek en bijbehorende crypte in Ronse.

’De Sint-Hermesbasiliek is zowel op esthetisch als historisch vlak een erfgoedparel’, zegt gedeputeerde Annemie Charlier. ‘Met deze subsidie verzekeren we de bewaring van dit prachtige gebouw voor de toekomst. De stad Ronse begroot het totale bedrag voor de verdere restauratie op 980.000 euro. Met deze subsidie treden we op als ‘co-financierder’. De voorwaarde is wel dat Ronse met de werken begint in de loop van 2020. Daarmee willen we de noodzaak van de restauratie extra benadrukken.’

Doordat Ronse een co-financierder gevonden heeft, is de kans groot dat dit restauratiedossier ook bij Vlaanderen in een stroomversnelling komt. Vlaanderen zou voor 325.000 euro in de werken bijdragen. ‘Na jaren van stilstand ben ik verheugd dat er echt schot zit in de zaak. Nu is het aan Erfgoed Vlaanderen om het dossier in een definitieve plooi te leggen’, zegt schepen van Erediensten Wim Vandevelde (N-VA). 

 

Bron: De Standaard

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is