30 september laatste dag om subsidies voor erfgoedprojecten aan te vragen

Door Annemie Charlier op 27 augustus 2019, over deze onderwerpen: Erfgoed

Maandag 30 september is de laatste dag om een subsidie aan te vragen bij de Provincie Oost-Vlaanderen voor een erfgoedproject in het voorjaar. Zowel particulieren, overheden, verenigingen als scholen kunnen deze subsidie aanvragen. Voorwaarde is dat het project onroerend erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen in de kijker zet bij het grote publiek.

Zo kreeg tijdens een vorige subsidieronde de dubbeltentoonstelling 'Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds' en 'Neogotiek in het Groot Begijnhof' in het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg 10 000 EUR. Het project 'Oost-Vlaamse Molens verbeeld(t)' dat een fotobestand aanlegt van de nog actieve wind-, water- en rosmolens die de Provincie rijk is, kreeg 4 924 EUR.

Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor erfgoed: “We ondersteunen al op tal van manieren mensen die voor onroerend erfgoed zorgen. Toch beseffen we dat een financiële bijdrage soms de conditio sine qua non is. En ook daarvoor kan men dan bij de Provincie terecht. Projecten van bovenlokaal belang, die goed in elkaar zitten en die een breder publiek laten kennismaken met ons patrimonium, dat is wat we zoeken.”

Meer info op www.oost-vlaanderen.be/erfgoedsubsidies

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is