Archeocentrum Velzeke kondigt volgende tentoonstelling aan tijdens Archeologiedagen

Door Annemie Charlier op 17 juni 2019, over deze onderwerpen: Erfgoed

In november 2019 start op de Provinciale erfgoedsite Archeocentrum Velzeke een nieuwe tentoonstelling: ‘Landschap Doorgrond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen’. Dat maakten ze bekend op de Archeologiedagen afgelopen weekend.

De expo ‘Landschap Doorgrond’ focust op archeologische sporen van de eigen streek. Ze zal laten zien wat het archeologisch onderzoek van het laatste decennium ondertussen allemaal opgeleverd heeft: een intrigerende getuigenis van een uitdagende relatie tussen landschap en mens doorheen de tijd. De bezoeker zal als het ware wandelen door het verleden en ontdekken hoe onze  voorouders, van de prehistorische jager-verzamelaars langs de Schelde te Ruien, tot de middeleeuwse boeren op de koutergronden langs de Dendervallei, omgingen met het landschap. Recente opgravingen, levendige reconstructies van archeologische sites en opmerkelijke objecten uit de regio vertellen het verhaal van de eigen streek. Vele stukken worden voor het eerst aan het publiek getoond.

De archeologische tentoonstelling wordt momenteel voorbereid door de Provincie en het intergemeentelijke samenwerkingsverband SOLVA. Een aanrader voor liefhebbers van archeologie in één van Vlaanderens mooiste landschappen. Er zal ook een aanbod zijn voor groepen en voor kinderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is