Gratis zomerzoektocht voor jong en oud op kartuizersite Lierde

Door Annemie Charlier op 25 juni 2019, over deze onderwerpen: Erfgoed

Tijdens de zomervakantie kunnen ouders of grootouders met hun kinderen of kleinkinderen de gratis zoektocht 'De kartuizers in de jaren stillekes' doen op de kartuizersite in Lierde. Dit is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen, in samenwerking met de bibliotheek van Lierde, om het erfgoed van Lierde onder de aandacht te brengen. 

Voorbije schooljaar werkte het 4de leerjaar van de Kei rond het project Erfgoedredders. Hiervoor bezochten ze de kartuizersite in Sint-Martens-Lierde. Deze site heeft voor deze kinderen nu minder geheimen.

Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Erfgoed: "Omdat we die kennis verder wilden ontsluiten, kwam het idee om een familiezoektocht te maken op basis van wat de kinderen uit het 4de leerjaar deden. Hiermee waren de eerste stappen van ‘De kartuizers in de jaren stillekes’ gezet. Op die manier hopen we van nog veel meer mensen te bereiken met het erfgoed in Lierde.” 

Vanaf 30 juni t.e.m. 30 september kunnen families via 6 opdrachten ontdekken wat er nog overblijft van de kartuizers en hun geschiedenis. We richten ons hierbij naar kinderen van 5 tot 12 jaar. ‘De kartuizers in de jaren stillekes’ kan op elk moment van de dag gedaan worden.

Op verschillende plaatsen op de kartuizersite voert de bezoeker opdrachten uit. Het gaat over de gebouwen, de monniken en hun manier van leven en ook natuur komt aan bod. Er zijn 2 versies: een woord zoeken of de geocache-versie.

Deelnameformulier is verkrijgbaar in de bibliotheek van Lierde (Kartuizerstraat 4). Passeer je buiten de openingsuren van de bib? Dan zal je een bord zien waarop vermeld staat waar het formulier te krijgen is. Of je downloadt het van thuis uit via www.lierde.be. 

Na het uitvoeren van alle opdrachten kan je je antwoordformulier indienen bij de bibliotheek en krijg je nog een klein aandenken. Of je steekt je antwoordformulier in de brievenbus van de bibliotheek van Lierde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is