Popeiland 2019 pakt uit met hippe YouTubers, topartiesten en tal van randanimatie

Door Annemie Charlier op 26 juni 2019, over deze onderwerpen: Recreatiedomeinen

Op woensdag 26 juni vindt de 22ste editie van Popeiland plaats. Nieuw dit jaar is dat er ook hippe YouTubers gevraagd zijn die populair zijn bij de jonge gasten. Royalistiq komt Fornite spelen, af en toe zal zijn vriend Don de Jong ook op het podium staan tijdens deze 2 uur durende act. En er is niet enkel muziek… zoals steeds is er ook heel wat randanimatie! Goed nieuws, dit is ook allemaal inbegrepen in de prijs.

Artiesten hoofdpodium: 

14 - 14.20 uur: Jade De Rijcke
14.30 - 15.20 uur: Kaatje, Viktor en Kamiel
15.30 - 16.10 uur: #LikeMe
16.30 - 17 uur: Gers Pardoel
17 - 18 uur: Dj DIMARO

Artiesten hall of games:

14 - 16 uur: Royalistiq
16 - 16.30 uur: Don de Jong (meet and greet)

Presentatie is in handen van Maureen, bekend van Ketnet en Q-music.

Randanimatie

Een greep uit het uitgebreid aanbod: duo death ride, hoogtouwenparcours, laserschieten, rupsmolen, crazy surf, fotobox, Nintendo switch, boogschieten, schminkstand en nog veel meer.

Kindvriendelijk festival

Popeiland wil een gehoorvriendelijk festival zijn. Voor kinderfestivals raadt men aan om catergorie 2 (klasse 2) te hanteren. Dit is enerzijds gehoorvriendelijk voor kinderen, maar anderzijds is er toch voldoende geluid voor een openluchtoptreden. Het betreft dan een muziekactiviteit met een maximaal geluidsniveau groter dan 85db(A) Laeq. 15 min en kleiner of gelijk aan 95dB(A) Laeq 15 min. Er worden ook gratis oordopjes uitgedeeld aan de bezoekers. Koptelefoons kunnen tegen een waarborg van 20 EUR gehuurd worden voor kinderen tot 10 jaar.

Er is ook een zone voor kinderen kleiner dan 1m40 vóór het podium, zodat ook de kleinsten kunnen genieten van hun favoriete muziek.

Popeiland wil kinderen met een beperking ook zoveel mogelijk betrekken bij het gebeuren. Personen met een beperking kunnen in een aparte zone vooraan het podium van de optredens genieten. Op de banners op het terrein wordt ook aangeduid welke randanimatie toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Verder wordt een stand ingericht waar verdwaalde kinderen terecht kunnen, is er een babyhoek en een infopunt waar ook de verloren voorwerpen verzameld worden.

Hitte

Door de aangekondigde hitte zorgt de Provincie voor extra stervormige tenten om schaduw te voorzien op het terrein.

Er is ook een strandzone ingericht, waar je heerlijk kan ontspannen in een ligzetel onder een parasol en waar je kan genieten van een mocktail. Zwemmen in de vijvers is echter verboden.

Er wordt aangeraden aan de bezoekers om een petje en een zonnebril te dragen, zich voldoende in te smeren met zonnecrème met een hoge factor en voldoende water te drinken.

Praktisch

Popeiland vindt plaats op woensdag 26 juni van 13 tot 19 uur in het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Tickets zijn te koop in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck (parking 1) of via de webshop van popeiland.be. Tickets kosten 12 EUR in voorverkoop, op de dag zelf betaal je 15 EUR.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is