Schatten van Vlieg deze zomer opnieuw in Oost-Vlaanderen

Door Annemie Charlier op 24 juni 2019, over deze onderwerpen: Erfgoed

'Schatten van Vlieg' zijn gratis zoektochten voor kinderen en hun (groot)ouders tijdens de zomervakantie van 30 juni tot en met 31 augustus 2019. Het thema dit jaar is ‘proeven’, dit is de laatste in een reeks zintuigen. Ook op de domeinen en erfgoedsites van de Provincie Oost-Vlaanderen kan je terecht voor een avontuur, voor het eerst ook in het Provinciehuis in Gent. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.

Programma:

  • Steek de handen uit de mouwen om de fontein op te blinken, te weven aan een wandtapijt, je eigen familieschild te ontwerpen, het toekomstige Provinciehuis in de Leopoldskazerne te ontdekken en zoveel meer tijdens de Schatten van Vlieg in het Provinciehuis in Gent.
  • De Kaaihoeve is een idyllisch plekje, ideaal voor kinderen die houden van de natuur. Ze zoeken daar kinderen die Dolores, het stoere muizenmeisje dat in De Kaaihoeve woont, bij te staan bij haar missie.
  • Van daar is het maar 8 km rijden naar het historische Ename. Neem daar de proef op de som met de smaakdomino, spring op het podium van het smaaktheater en test je middeleeuwse tafelmanieren in de feestzaal.
  • Nog niet moe? Rij dan nog door naar de Zwalmmolen. Hou je meer van ambachtelijke smaken, van hipster food of van een combinatie van beide? Ontdek het op dit pittoreske plekje met een nog werkende watermolen! 
  • Gebeten door de molens? Op de Provinciale erfgoedsite Mola in Provinciaal domein Puyenbroeck kom je er nog veel meer over te weten. Er is ook een beperkte aangepaste zoektocht voor de kleinere broer of zus, vanaf 3 jaar.
  • Heb je een goede smaak wat planten betreft? Kom deze zomer naar het arboretum van Het Leen voor een avontuur om duimen en vingers bij af te likken!
  • Ook Bastion VIII zit dit jaar weer in het parcours van de zoektocht die stad Dendermonde organiseert. Start aan de bib en schilder met choco, brouw heksensoep en eet met je voeten!

Bekijk het volledige programma op www.oost-vlaanderen.be/vlieg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is