Veel Wase N-VA-kandidaten voor verkiezingen

Door Annemie Charlier op 13 februari 2019

De N-VA wil haar parlementaire aanwezigheid in het Waasland bij de volgende verkiezingen in mei versterken. De partij hoopt alvast op meer dan de twee mandaten die het nu met Koen Daniëls en Peter Buysrogge heeft.

Arrondissementeel N-VA-voorzitter Jens De Wael gelooft alvast dat het kan. “In onze regio behalen we jaar na jaar een goed resultaat. Met een groep competente kandidaten willen we de aanwezigheid van het Waasland in de parlementen verder versterken”, aldus Jens De Wael.

Onderwijsspecialist en huidig Vlaams Volksvertegenwoordiger Koen Daniëls staat op de derde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement. Op de federale lijst staat dan weer huidig Kamerlid en schepen in Sint-Niklaas Peter Buysrogge. Lieve Truyman, eerste schepen in Temse, is tweede opvolger op de Vlaamse lijst. Filip Kegels, eerste schepen in Beveren, staat op de negende plaats. Burgemeester van Sint-Niklaas, Lieven Dehandschutter en uittredend parlementslid Ingeborg De Meulemeester duwen de Vlaamse lijst. Annemie Charlier, provinciaal gedeputeerde, staat op de tiende plaats van de Europese lijst. Op federaal vlak volgen na Buysrogge ook Manu Dierckx (Lokeren) als 8ste, Debbie Vlaeminck (Beveren) als 12de en Kim Aluwé (Temse). Heidi Van Gaevere (Stekene) en Maxime Callaert (Sint-Niklaas) staan bij de opvolgers. Jasmien Van Bockstal (Vlaams Parlement) en Manu Dierickx (federaal) zijn dus de Lokerse kandidaten. Zij maken trouwens ook deel uit van het vernieuwde afdelingsbestuur dat zondag werd gekozen en waar Dirk Van de Voorde werd herkozen werd als voorzitter. Jasmien Van Bockstal wordt in het bestuur ondervoorzitter. 

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is