Vijf winnaars van ‘wiki loves heritage’ fotowedstrijd in Oost-Vlaanderen

Door Annemie Charlier op 15 maart 2019, over deze onderwerpen: Erfgoed

De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele, een kapel in Nieuwenhove, molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke, het station van Aalst en de apotheek in het Huis van Alijn in Gent zijn de vijf onderwerpen van de vijf winnende foto’s van de fotowedstrijd ‘Wiki loves heritage’ in Oost-Vlaanderen. Hiermee vallen drie fotografen in de prijzen, die op volledig vrijwillige basis foto’s maken voor de populaire online encyclopedie Wikipedia: Benoit Brummer, Johan Allard en Karel Cole. 

Wikipedia is tegenwoordig de meest populaire encyclopedie, die volledig door vrijwilligers gemaakt wordt. Het is belangrijk dat hier ook erfgoed in opgenomen is. Om dit te bevorderen, was er de fotowedstrijd ‘Wiki loves heritage’. Als Provincie kunnen we dit alleen maar toejuichen. Vandaar dat we zelf ook vijf winnaars aanbrengen. Het zijn vijf goede, encyclopedische foto’s die verschillende soorten Oost-Vlaams onroerend erfgoed tonen,” aldus gedeputeerde  Annemie Charlier, bevoegd voor erfgoed.

Provincie Oost-Vlaanderen bedankt de winnende fotografen met een waardenbon en een boekenpakket.  In totaal werden ca. 4600 foto’s geüpload in België in het kader van deze wedstrijd, een 800-tal waren van Oost-Vlaams onroerend erfgoed.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is